Implementatie van de Nederlandse Triagewijzer Verloskunde ook iets voor jullie ziekenhuis?

Implementatie van een verloskundig triagesysteem kan het best procesmatig worden aangepakt en dient te worden toegespitst op de eigen organisatie. Het 8-stappenplan volgens Kotter (1995) is binnen de gezondheidszorg een bekend model dat hierbij ondersteunend kan zijn (figuur 3).

Figuur 3: 8-stappenmodel van Kotter (1995) (figuur verkregen via: managementmodellensite.nl)

Succesvolle implementaties hebben plaatsgevonden in twaalf Nederlandse ziekenhuizen. Dit zijn ElisabethTweesteden (ETZ) Tilburg, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) Leiden, Amphia Breda, OLVG Amsterdam, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Tjongerschans Heerenveen, Erasmus MC Rotterdam, Antonius ziekenhuis Utrecht, IJsselland ziekenhuis te Capelle aan de IJssel, Elkerliek ziekenhuis Helmond, Maastricht UMC+ Maastricht en Ikazia ziekenhuis Rotterdam.

Vanuit deze implementaties is een gebruikersgroep ontstaan. Deze groep komt jaarlijks bij elkaar om kennis op te doen over verloskundige triage en ervaringen uit te wisselen met elkaar. Indien u ook gaat werken met de NTV, dan kan u ook hiertoe worden uitgenodigd. Door het ontstaan van dit netwerk worden protocollen, functieomschrijvingen voor de triagisten en anderen documenten met elkaar gedeeld.

Een succesvolle implementatie van de NTV vereist een projectmatige aanpak met alle betrokken partijen, gebaseerd op de uitgangspunten van het eigen ziekenhuis. Vanuit de ervaringen bij voorgaande implementatie kan er ondersteuning geboden worden bij de implementatie binnen uw ziekenhuis. De aandachtspunten, de gedetailleerde uitwerking en een overzicht van actiepunten worden dan met u gedeeld. Meld hier je interesse aan om contact op te nemen of klik hier voor meer informatie

Winkelwagen
Scroll naar top
small_c_popup.png
Bernice Engeltjes - Triagewijzer Verloskunde

Neem contact op met Bernice Engeltjes